Το φυτό που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα. Μανδραγόρας.
Το φυτό που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα. Μανδραγόρας.
Το καθεύδω σημαίνει κοιμάμαι, αλλά αυτό που έχει λεξιλογικό ενδιαφέρον είναι ο τύπος μανδραγόρας . Ὁ μανδραγόρας , τοῦ μανδραγόρα , ή μανδραγόρου , λοιπόν, ήταν ένα φυτό με ναρκωτικές πληροφορίες. Τις ιδιότητές του είχε μελετήσει τον γιατρό της αρχαιότητας Ιπποκράτη από την Κω. Ο Ιπποκράτης κάνει λόγο για μανδραγόρου ῥίζα (420.19), ενώ ο σύγχρονός του ιστορικός, ο Ξενοφώντας ο Αθηναίος, στο κρατικό έργο του Συμπόσιον λέει για το μανδραγόρα ότι κοιμίζει τοὺς ἀνθρώπους (Συμπ. 2, 24 ) .
Στην αρχαιότητα, από την ελληνιστική περίοδο και εξής, εκτός από την κυριολεκτική χρήση της φράσης, συναντάμε και τη μεταφορική για εκείνους, οι οποίοι ήταν πολύ νωθροί, τεμπέληδες, οκνηροί, αδιάφοροι, αγαπούσαν τον πολύ ύπνο ή απλώς ήταν μεθυσμένοι. Μάλιστα μια άλλη εκδοχή της ήταν: « ἐκ μανδραγόρου καθεύδει ». Υπήρχε και κρασί στα χρόνια εκείνα ο μανδραγορίτης οἶνος , που, αν τον έπινε κανείς, θα μπορούσε να κοιμηθεί τον ύπνο του δικαίου, γιατί περιείχε μέσα του κομμάτια από το φλοιό της ρίζας του μανδραγόρα.
Η λατινική ονομασία του φυτού είναι Atropa belladona, ενώ η επιστημονική του Mandragora officinarum. Οι συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αν πάρει μια ποσότητα από αυτό, χωρίς να υπάρχει λόγος, μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστες και απρόβλεπτες. Ο λαός μας, όμως, το αποκαλεί «σερνικοβότανο», γιατί, σύμφωνα με αρχαίες πεποιθήσεις, σε πολύ μικρή, ελάχιστη δόση, ευνοούσε τη γονιμότητα και ιδιαίτερα την αρρενογονία. Γι' αυτό στην περσική γλώσσα το φυτό αυτό λέγεται merdum gisā, φυτό του άνδρα. Η ονομασία βέβαια αυτή οφείλεται και στο ότι εξωτερικά το φυτό μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα.
https://www.thepresident.gr/2019/06/05/katheydei-ypo-mandragora/
5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ
5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά τη χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγόντων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .5.3. Θα επανακτηθεί και θα συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.5.5. Η Πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές που διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα που γίνεται μόνο με καθαρό νερό. απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με τη λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμογών για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.5.7. Η λίπανση θα γίνει μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.5.14. Η ανάπτυξή τους θα γίνει μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επιβολή των ανωτέρω με τη δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.
21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στη γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.21.2. Είναι αυτονόητο εάν το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας άνθρωπος με την επαφή που χρειάζεται ο να έχω με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνει με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.21.5. Οι οικισμοί που είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.21.6. Ο Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν τη διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιληφθεί το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.21.8. Η ενέργεια έχει στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματωθεί στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.21.9. Η ενέργεια που θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυριαρχών και θα παρασχεθεί από την Πολιτεία των Ελλήνων προς τους πολίτες ασφαλείς συμβάσεις με το περιβάλλον σε τιμές που αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο που διανέμεται στους πολίτες μόνο με τη διαχείριση του κόστους και τη μεταφορά του (συντήρηση δικτύου διανομής).21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι' αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια