ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

 


Οι Αρχαίοι Έλληνες  ΠΡΩΓΟΝΟΙ μας είχαν... πολλά να διδάξουν στις επόμενες γενιές παγκοσμίως, ειδικά σε ό,τι αφορούσε τον τομέα της υγείας, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να μνημονεύονται για τις πρακτικές τους, που ήταν πολύ πρωτοποριακές για την εποχή τους, μερικές εκ των οποίων ήταν και λίγο... πικάντικες.

Υπήρχε και μια, όμως, που ανταποκρινόταν απόλυτα στο «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και δεν είναι άλλη από την χειμερινή κολύμβηση. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης αναφέρει πως βούταγε στα «μαγικά νερά» όπως έλεγε την κρύα θάλασσα κάθε φορά που ήθελε να απαλλάξει το σώμα του από κάποιον πόνο.

Η Κολύμβηση είναι άθλημα κίνησης μέσα στο νερό. Ως άθλημα, το κολύμπι, είναι από τα πιο παλιά και συνηθέστερα. Οι αρχαίοι Έλληνες του έδιναν πολλή προσοχή και θεωρούσαν άσχημο πράγμα το να μην μπορεί κάποιος να κολυμπά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 περιλήφθηκε ως ιδιαίτερο άθλημα και το κολύμπι κι από τότε έγινε ένα από τα πιο αγαπητά αγωνίσματα.

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, συστήνεται από ιατρούς και προπονητές όλων των αθλημάτων, επειδή:
* Αναπτύσσει αρμονικά το σώμα αφού κατά την διάρκεια της κολύμβησης συμμετέχουν ενεργά όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος.
* Δυναμώνει και βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία λόγω της υδροστατικής πίεσης.
* Βοήθα στην αρμονική ανάπτυξη του σκελετού του ανθρώπινου σώματος.
* Προφυλάσσει και προλαμβάνει παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση – κύφωση).Είναι το άθλημα που δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη.
* Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και σκληραγωγεί τον οργανισμό (άτομα που κολυμπούν όλη την χρονιά δεν αρρωσταίνουν ή αρρωσταίνουν λιγότερες φορές μέσα στον χειμώνα).
* Γυμνάζει την καρδιά και βελτιώνει την αερόβια ικανότητα.

Ένα από τα ομορφότερα, τα πιο συναρπαστικά και συνάμα πιο επίπονα αθλήματα με τεράστια ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, γιατί η θάλασσα, το παιχνίδι στο νερό και ο αγώνας σ αυτό, είναι μια ασύγκριτη πηγή χαράς υγείας και συγκινήσεων για μικρούς και μεγάλους.

Ο πρωταθλητισμός και η αθλητική διαδρομή προς τον Υψηλό Αθλητισμό και τις Υψηλές επιδόσεις, είναι έτσι και αλλιώς μακρύς, είναι δύσκολος, ανταγωνιστικός, γεμάτος στερήσεις και πόνο, αλλά και με έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις.

Ακόμη όμως και αν βρεθούν κάποιοι για να τον διανύσουν, εκτός από ταλέντο και ικανότητες θα πρέπει να διαθέτουν και αρκετή «τρέλα».

Συχνά προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την αναγκαιότητα του πρωταθλητισμού.

Η κολύμβηση είναι από τα βασικά αθλήματα και υπάρχει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την Α΄ Ολυμπιάδα του 1896 στην Αθήνα. Μαζί με το στίβο είναι τα πιο δημοφιλή ολυμπιακά αθλήματα.

Η κολύμβηση ήταν από τα πρώτα αθλήματα που αγωνίστηκαν και γυναίκες σε Ολυμπιάδες, αφού τα γυναικεία αγωνίσματα κολύμβησης διεξάγονται από το 1912 στη Στοκχόλμη. Αγώνες κολύμβησης διεξήχθησαν και στους μεσοολυμπιακούς του 1906.

https://rhodespenguins.gr/

https://arxaia-ellinika.blogspot.com/




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια