ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο οι πλούσιοι της αρχαίας Αθήνας πλήρωναν φόρους – Και το καμάρωναν

 


Μόνο οι πλούσιοι της αρχαίας Αθήνας πλήρωναν φόρους – Και το καμάρωναν

Στην αρχαία Αθήνα, μόνο οι πιο πλούσιοι άνθρωποι πλήρωναν άμεσους φόρους , και αυτοί θα χρηματοδοτούσαν τα πιο σημαντικά εθνικά έξοδα της πόλης-κράτους—το ναυτικό και τις τιμές για τους θεούς. Ενώ σήμερα μπορεί να ακούγεται εκπληκτικό, οι περισσότεροι από αυτούς τους κορυφαίους φορολογούμενους όχι μόνο πλήρωναν ευτυχώς, αλλά καυχιόνταν και για πόσα πλήρωσαν . 

Τα χρήματα ήταν εξίσου σημαντικά για τους αρχαίους Αθηναίους όπως είναι για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, άρα σε τι οφείλεται αυτή η ενθουσιώδης αντίδραση σε έναν μεγάλο φορολογικό λογαριασμό; Η Αθηναϊκή οικονομική ελίτ ένιωθε έτσι γιατί κέρδισε μια ανεκτίμητη απόσβεση: τον δημόσιο σεβασμό από τους άλλους πολίτες της δημοκρατίας τους.

Σύγχρονες ανάγκες, σύγχρονα οικονομικά

Η Αθήνα τον πέμπτο και τέταρτο αιώνα π.Χ. είχε πληθυσμό ελεύθερων και σκλαβωμένων ανθρώπων που ξεπερνούσε τα 300.000 άτομα. Η οικονομία επικεντρώθηκε ως επί το πλείστον στο διεθνές εμπόριο και η Αθήνα χρειαζόταν να ξοδέψει μεγάλα χρηματικά ποσά για να συντηρηθεί - από την υποστήριξη της εθνικής άμυνας μέχρι τα αμέτρητα δημόσια σιντριβάνια που χύνουν συνεχώς πόσιμο νερό σε όλη την πόλη.

Μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων προέρχονταν από δημοσιές γεωργικές εκτάσεις και ορυχεία αργύρου που μισθώθηκαν στους πλειοδότες, αλλά η Αθήνα φορολογούσε επίσης τις εισαγωγές και τις εξαγωγές και εισαγωγές τέλη από μετανάστες και ιερόδουλες, καθώς και πρόστιμο που επιβλήθηκαν στους ηττημένους σε πολλές δικαστικές υποθέσεις. Γενικά, δεν υπάρχουν φόροι στο εισόδημα ή στον πλούτο.

Καθώς η Αθήνα εξελίχθηκε σε διεθνή δύναμη, ανέπτυξε ένα μεγάλο ναυτικό από εκατοντάδες υπερσύγχρονα ξύλινα πολεμικά πλοία που ονομάζονταν τριήρεις. Οι τριήρεις κόστισαν τεράστια χρηματικά ποσά για την κατασκευή, τον εξοπλισμό και το πλήρωμα, και οι Αθηναϊκές οικονομικές ελίτ ήταν αυτές που πλήρωσαν για να πραγματοποιήσουν.

Το κορυφαίο 1% των δημοσίων ανδρών ιδιοκτητών ακινήτων υποστήριξε τη «σωτήρια» της Αθήνας - εκτελώντας ένα ειδικό είδος υπηρεσίας που ονομάζεται «λειτουργία». Υπηρετούσαν ως διοικητής τριήρης, ή «τριήραρχος», οι χρηματοδότες προσωπικά τα λειτουργικά έξοδα ενός τριήρους για έναν ολόκληρο χρόνο και μάλιστα οδηγούσαν το πλήρωμα σε αποστολές. Αυτή η δημόσια υπηρεσία δεν ήταν φθηνή. Για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία τους ως τριήραρχος, ένας πλούσιος φορολογούμενος ξόδευε όσα κέρδισε ένας εξειδικευμένος εργάτης σε 10 έως 20 χρόνια σταθερής αμοιβής, αλλά αντί να αποφύγουν αυτή την ευθύνη, οι περισσότεροι την αγκάλιασαν.

Η λειτουργία πολεμικών πλοίων δεν ήταν η μόνη ευθύνη που είχαν οι πλούσιοι για την εθνική άμυνα. Όταν η Αθήνα βρισκόταν σε πόλεμο - που ήταν περισσότερες φορές - οι πλούσιοι έπρεπε να πληρώσουν εισφορές σε μετρητά για να χρηματοδοτήσουν την πολιτοφυλακή των πολιτών. Αυτές οι εισφορές βασίζονταν στην αξία της περιουσίας τους, όχι στο εισόδημά τους, κάτι που τους έκαναν κατά μία έννοια άμεσο φόρο επί του πλούτου.

Ο πλούσιος πλήρωνε φόρους για να ευχαριστήσει τους θεούς

Για τους αρχαίους Αθηναίους, η φυσική στρατιωτική δύναμη ήταν μόνο μέρος της έκθεσης. Πίστευαν επίσης ότι η σωτηρία του κράτους από εξωτερικές απειλές εξαρτιόταν από μια λιγότερο απτή αλλά εξίσου κρίσιμη και δαπανηρή πηγή άμυνας: την εύνοια των θεών.

Για να κρατήσουν αυτούς τους ισχυρούς αλλά ευμετάβλητους θεϊκούς προστάτες στο πλευρό τους, οι Αθηναίοι έχτισαν περίτεχνους ναούς, έκαναν μεγάλες θυσίες και οργάνωσαν ζωηρές δημόσιες θρησκευτικές γιορτές. Αυτά τα τεράστια θεάματα περιλάμβαναν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και ήταν εξαιρετικά ακριβείς.

https://arxaia-ellinika.blogspot.com



ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis

-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015

http://txs.oramaellas.gr


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1.1. Το Υπουργείο Οικονομικών θα αναδομηθεί σε μια υπηρεσία που θα υπηρετεί τη μέσω του φόρου ανταποδοτική διαδικασία της Πολιτείας προς τον πολίτη.

1.2. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι γιατί η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής όλων των κακόβουλων ενεργειών και καταδυνάστευσης του πολίτη. Ο φορολογικός νόμος του εισοδήματος που θα καθιερωθεί θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια.

1.3. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι πάνω από 3 % και όχι 11 % που επί πολλά χρόνια πληρώνουμε για απλή μεταβίβαση. Για μεταβίβαση σε συγγενή πρώτου βαθμού είναι χωρίς φόρο.

1.4. Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών η Ελλήνων Πολιτεία θα θέσει νομοθεσία ώστε η αγορά των αυτοκινήτων να γίνεται ατελώς με ένα ποσό ΦΠΑ εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

1.5. Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι πάνω από 50 € ετησίως γιατί δεν υπάρχει καμία λογική, αυτοκίνητα με τέσσερις ρόδες και με κάλυψη οδοστρώματος περίπου το ίδιο να υπάρχει μια διακύμανση 150 έως 1400 € όπως είναι σήμερα.

1.6. Τα διόδια καταργούνται γιατί καταστρατηγούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός του Ελλαδικού χώρου. Με τους σημερινούς παρόχους των Εθνικών Οδών θα διαπραγματευτεί η Πολιτεία.

1.7. Η φορολογία εισοδήματος θα αρχίζει από της 15.000 € ετησίως. Η μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι ο μικρότερος μισθός θα είναι διαμορφωμένος κατά αυτό τον τρόπο ώστε το 50 % του να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διανείμει στον άξονα των Ελλάνιων Αξιών κρατική γη στους αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και μόνο σε αυτούς χωρίς το δικαίωμα μεταπώλησης της.

1.9. Η Ελλήνων Πολιτεία με απόλυτο σεβασμό στον νεογέννητο Έλληνα με πρόσβαση στην αρμονία και με γνώμονα ότι ήρθε στην Ελλάνια γη θα αποκτά αυτομάτως ένα τμήμα της πολεοδομημένης περιοχής. Με σεβασμό προς κάθε Έλληνα Πολίτη και με βάση την ισότητα και όλα τα Ελλάνια Πρωτόκολλα από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει θα αντιμετωπίσει την γυναίκα αναγνωρίζοντας τον τεράστιο ρόλο της όπως ορίζεται στην Κοσμοθέαση μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).

1.10. Η γυναίκα αναγνωρίζεται ως αυτοδύναμη, αυτόνομη και ανεξάρτητη μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Φορολογικά αντιμετωπίζεται αυτόνομα κάνοντας προσωπική φορολογική δήλωση και όχι οικογενειακή. Οτιδήποτε αποκτάται εντός του έγγαμου βίου θα διαμοιράζεται σύμφωνα με την νομοθεσία εξαρχής. Για τις μητέρες που ανατρέφουν παιδιά θα υπάρχει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την Πολιτεία. Από την πρώτη μέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής του. Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής.

1.11. Είναι υποχρέωση μας να ανατρέψουμε την γενοκτονία που γίνεται σήμερα και να την μετατρέψουμε σε ευγονία. Η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας είναι ιερό καθήκον μας.

1.12. Μέσω της φορολογικής πολιτικής θα δοθεί ανάπτυξη σε όλους τους επιμέρους παραγωγικούς κλάδους.

1.13. Η Ναυτιλία δεν θα φορολογείται με μόνη υποχρέωση να είναι η έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα. Το προσωπικό και τα πληρώματα να είναι Έλληνες, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι και όλες οι επισκευές των πλωτών μέσων να γίνονται στην Ελλάδα.

1.14. Στην βιομηχανία η οποία θα καλύπτει τομείς παραγωγής που είναι απαραίτητοι στην Πολιτεία και προκειμένου να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης βιομηχανικά, τα πρώτα πέντε χρόνια καθίστανται αφορολόγητα.

1.15. Η βιοτεχνική παραγωγή προϊόντων καπνού και αλκοολούχων ποτών θα επιβαρύνεται με φόρο μόνο ίσο με την αξία του προϊόντος. Δηλαδή η τελική τιμή πώλησης του είναι 50 % η τιμή πώλησης από τον παραγωγό και το 50 % φόρος προς την πολιτεία.


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:  http://www.artemis-sorras.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ:  http://600dis.oramaellas.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ:  http://dimoi.oramaellas.gr
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ:  http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ:  http://txs.oramaellas.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:  https://www.aitherikigrafi.gr/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
Η Ε.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 3 - ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗΛ. 2411117889

https://athlw.blogspot.com/

https://nikos-karaventzas.blogspot.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια